KOSMOKRATORS REBETIKO GROUP - ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 21:30

KOSMOKRATORS REBETIKO GROUP
 
Μια πρωτοβουλία ευγενών εραστών του ρεμπέτικου, μιας ομάδας που ξεκινά απ το Βέλγιο και ο πυρήνας της αποτελείται από δύο Ολλανδούς τον Frans De Clercq, τον Karsten de Vilder  και έναν Βέλγο τον  Dimi Dumortier. Μετά, δυνάμωσαν την ομάδα με τον Μιχάλη Καρακατσάνη, Έλληνας γεννημένος στο Βέλγιο.
Δημιούργησαν μια ρεμπέτικη κομπανία τους Kosmokrators,  η οποία χαρακτηρίζεται από την βαθιά έρευνα των πρωτογενών στοιχείων αυτού  του είδους  και  την πιστή μεταφορά ήχου,  επιλογής οργάνων,  ενορχήστρωσης και στίχου σε άψογη ελληνική . Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι κατ’ εξοχήν η διασκευή ρεμπέτικων σε ξένη γλώσσα ( Αγγλικά , Γαλλικά , Ολλανδικά ) χωρίς αλλοίωση των  μελωδικών και ρυθμικών γραμμών του  είδους .
Για τους ιδρυτές  της κομπανίας  αυτή η πρωτοβουλία ξεκινά απ την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την πρόθεσή τους να το διαδώσουν  στο διεθνές κοινό  και δεν αποτελεί πρωτογενή δραστηριότητα  γι’ αυτούς .
Στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία οι Kosmokrators παρουσιάζουν σε ζωντανές εμφανίσεις το ρεμπέτικο σε όλες τις γλώσσες που μεταφράζουν και φυσικά στην ελληνική, με ιδιαίτερη αποδοχή από το ξένο κοινό και επιτυχία  .
Αποτελούν το δίαυλο  ενός  ειρηνικού μουσικού «κινήματος» του ρεμπέτικου στην Ευρώπη, το αγγίζουν με σεβασμό, παιδεία και γνώση, παρουσιάζοντας το  για πρώτη φορά, σε ευρύ κοινό, σ αυτή τη μορφή.
Στην Ελλαδα οι Κοσμοκρατορες έπαιξαν σε διαφορα φεστιβάλ και πάλκα, και εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές οπως Στην Υγειά Μας Ρε Παιδια, και Σαββατοκύριακο με τον Μανεση.
Οι Kosmokrators  συνεργάζονται και με Έλληνες μουσικούς στις συναυλίες τους και έχουν και μόνιμο guest της ομάδας τον  Αγάθωνα Ιακωβίδη .  Είναι άξιοι πρεσβευτές του ρεμπέτικου στο Ευρωπαϊκό κοινό και αξίζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας για το έργο πολιτισμού που παράγουν, προωθώντας ένα απ τα πιο πολύτιμα  και διαχρονικά είδη  του μουσικού μας πολιτισμού. 
( Keimeno apo Protasis Music, www.protasismusic.gr ).
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
Οι Κοσμοκράτορες παρουσιάζουν ρεμπέτικα τραγούδια στα γαλλικά, ολλανδικά, αγγλικά και ελληνικά. Οι μεταφράσεις τους είναι όσο γίνεται κυριολεκτικές, και αναπαράγουν τον σκληρό και περιθωριακό χαρακτήρα των αυθεντικών τραγουδιών.
Το θέμα είναι κατεξοχήν ο κόσμος του μάγκα, εκεί που ζούσαν οι αυθεντικοί και περήφανοι χασικλίδες και μουσικοί της Αθήνας και του Πειραιά.
Τα λόγια πάντα καπνιστά, που και που , προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή, άλλοτε χοντρά, άλλοτε τρυφερά, αλλά πάντα με μια μεγάλη δόση χιούμορ.
 
Στο CD τους «FRENETIKA» συμμετέχουν:
Agathonas Iakovidis (baglamas, voice),
Frans De Clercq (bouzouki, voice),
Michalis Karakatsanis (bouzouki, voice),
Karsten De Vilder (guitar, voice),
Dimi Dumo (percussion, voice),
Dimos Vougioukas (accordeon),
Vasilis Stefanopoulos (double bass).
 
Stin synaulia symmetehoun:
 
Frans De Clercq (bouzouki, voice)
Michalis Karakatsanis (bouzouki, voice)
Karsten De Vilder (guitar, voice)
Dimi Dumo (percussion, voice)
 
 
Έναρξη 21:30
Είσοδος €5
 
1002 Νύχτες Μουσική Σκηνή - Restaurant-Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή 105 54 Αθήνα
 
T (+30) 210 33 17 293
W www.1002nyxtes.gr
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/1002nyxtesGR/
https://www.1002nyxtes.gr/index.php/GR/booking-gr (e-tickets)

21 11 low

 

Χαρακτηριστικά εκδήλωσης

Ημερομηνία εκδήλωσης 21-11-2019 9:30 pm
Ημερομηνία έναρξης κρατήσεων 09-10-2019 12:00 pm
Χωρητικότητα Απεριόριστα
Εγγεραμμένοι 0
Τιμή ανά άτομο 5,00€
Τοποθεσία 1002 Νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, Αθήνα, 10554
Κατηγορίες Εκδηλώσεις
Δεν δεχόμαστε άλλες κρατήσεις για αυτήν την εκδήλωση.