WILL O’ WISPS CHRISTMAS NIGHT - ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:00

WILL OWISPS CHRISTMAS NIGHT
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:00
 
Το Will o' Wisps γιορτάζει τα Χριστούγεννα! ✨❄️
Τη Δευτέρα 2/12 σας προσκαλούμε σε μια εκδήλωση με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ακολουθώντας τα σαγηνευτικά Will o' Wisps στο 1002 Νύχτες!

Μια βραδιά με την υπογραφή του ελληνικού portal του φανταστικού, με αφηγήσεις και αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών, παιχνίδια, ατμοσφαιρικά live και άλλες εκπλήξεις!

Είσοδος Ελεύθερη
Ελάχιστη Κατανάλωση 5€
Ώρα έναρξης: 18:00

Πρόγραμμα

18:00 Έναρξη – Χαιρετισμός

18:15 – 18:30 H συγγραφέας Δανάη Ιμπραχήμ θα διαβάσει την ιστορία «Η Ψυχή και η Χιονονυφάδα» όπου συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη ανθολογία της ομάδας του Will o’ Wisps με τίτλο «Του Χειμώνα Ψίθυροι».

18:30 – 18:50 Ελζεντάρ: Η Ψηλή Πριγκίπισσα. Αφήγηση παραμυθιού από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, μουσική και τραγούδι από τη Χριστίνα Υφαντή.

18:50 – 19:20 Χριστουγεννιάτικο quiz! Ο Χρήστος Πιταράκης και η Χριστίνα Υφαντή θα παρουσιάσουν ένα παιχνίδι με θέμα τα Χριστούγεννα και τον Χειμώνα. Δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων που αφορούν ένα ευρύ φάσμα του φανταστικού: λαογραφία, παραμύθια, κινηματογράφος, βιβλία και μουσική!

19:20 – 19:30 Κληρώσεις: Τέσσερις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τη δεύτερη ανθολογία της συγγραφικής ομάδας του Will o’ Wisps, «Του Χειμώνα Ψίθυροι» (εκδ.Πηγή) και το βιβλίο «Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (εκδ. Κουκούτσι).

19:30 – 20:00 Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Οι ηθοποιοί Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Ιωάννα Δαρμή και Γιάννης Φιλίππου ζωντανεύουν το κλασσικό κι αγαπημένο έργο του Καρόλου Ντίκενς, ερμηνεύοντας απόσπασμα της ομώνυμης θεατρικής παράστασης (Θέατρο Διάνα, απόδοση/σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη) και διαβάζοντας αποσπάσματα από τη νέα, συλλεκτική έκδοση του έργου (Μετάφραση-Σημειώσεις-script: Μαρία Σ. Μπλάνα, εκδ. Κουκούτσι). Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από ένα αριστούργημα της παγκοσμίου λογοτεχνίας, που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι!

20:00: 20:30 Από τον Διόνυσο στον Άγιο Βασίλη. Ο συγγραφέας Γιώργος Χατζηκυριάκος θα αφηγηθεί την ιστορία των χριστουγέννων και θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το Γελαστό Πνεύμα των Γιορτών» (εκδ. Μωραΐτη).

20:30 – 21:00 Εννιά Κυρίες Που Χορεύουν. Διαδραστικό αφηγηματικό παιχνίδι. Μια ιστορία ξεκινά, αλλά στα κομβικά σημεία της εσείς επιλέγετε πώς θα πράξουν οι ήρωες!

21:00 – 21:15 Τραγούδι από την Χριστίνα Υφαντή.

Συμμετέχοντες:

Μελισσάνθη Ρεγκούκου (Ηθοποιός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής «Νέο Ελληνικό θεάτρο» του Γ. Αρμένη και τελειόφοιτη του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: «Himmelweg» (σκην. Έλενα Καρακούλη/Φεστιβάλ Αθηνών), «Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία» (σκην. Κωνσταντίνα Νικολαΐδη/θέατρο Διάνα), «Ο αντρειωμένος» (σκην. Παντελής Παπαδόπουλος/θέατρο Αλκμήνη), «Φάουστ» (σκην. Κατερίνα Ευαγγελάτου/Δημοτικό θέατρο Πειραιά). Έχει πάρει μέρος σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, στις τηλεοπτικές σειρές («Ου φονεύσεις» και «Για πάντα παιδιά») καθώς και σε δύο διαφημίσεις. Παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου καθώς επίσης και μαθήματα τραγουδιού.

Γιάννης Φιλίππου (Ηθοποιός)

Απόφοιτος της δραματικής σχολής ΘΕΜΕΛΙΟ του Ν. Βασταρδή. Απο το 2005 μέχρι και σήμερα εργάζεται αδιάλειπτα στο θέατρο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με ομάδες και πολιτιστικούς φορείς όπως: θέατρο Περίακτοι, Δηπεθε Κοζάνης, θίασος '81, Μαγικές Σβούρες, splish-splash (ειδίκευση στο βωβό-σωματικό θέατρο) κ.ά. Έχει δουλέψει με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως: Β. Νικολαϊδης, Ν. Νικολάου, Κ. Νικολαϊδη, Δ. Αδάμης, Μ. Μανουσάκης, Π. Κοκκινόπουλος, Σπ. Ρασιδάκης κ.ά. Παράλληλα εργάζεται ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία και θεατρικά εργαστήρια ενώ απο το 2015 είναι μόνιμος συνεργάτης του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος στα πλαίσια των συνεδριών και άλλων δράσεων

Ιωάννα Δαρμή (Ηθοποιός)

Η Ιωάννα Δαρμή είναι ηθοποιός, απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παίζει πιάνο κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού.Της έχουν απονέμει Βραβείο γυναικείου ρόλου για το έργο “Χαμένη Γενιά” (2016) στο “Ergo festival 16” όπου πραγματοποιήθηκε στον τεχνοχώρο εργοτάξιον κι έχει βραβευτεί απ’την UNESCO για την συμμετοχή της σε μουσικό αναλόγιο με τίτλο: “Ελένη Σταθάτου. Η γυναίκα, η αθλήτρια, η συλλέκτρια.” (2019) στον χώρο τέχνης Ασωμάτων. Κάποιες απ’τις παραστάσεις που έχει συμμετάσχει: ”Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” σκην. Κων. Νικολαΐδη, στο θέατρο Διάνα. “Το Αμάρτημα της Μητρός μου” σκην. Η. Λογοθέτης, θέατρο Έαρ Βικτώρια. “Έρωτος Ύβρις” σκην. Ν.Τουλιάτος, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. “Γάμος σημαίνει... Ξανά” σκην. Θ.Χλιάρας στο θέατρο Ασωμάτων. ”ΗΧΟ-δράσεις” σκην. Γ. Ρούφας, Μέγαρο Μουσικής. “Συνοικία ο έρωτας” σκην. Ν.Παναγιωτούνης στο Black Box Methodia. “Η κόκκινη ομπρέλα” σκην. Ν. Τουλιάτος, στο Τρένο στο Ρουφ. ”Μαρί Κιουρή, το πείραμα να ζεις" της Α. Κατσαδήμα, στο Από Μηχανής θέατρο. ”Παραμύθι χωρίς όνομα” σκην. Θ. Παναγόπουλος, περιοδεία. ”Που να σου εξηγώ....” σκην. Ευτυχία Αργυροπούλου, στο L.A Theater. ”Χαμένη Γενιά” σκην. Κ.Εμμανουήλ, στο θέατρο Εμπρός.”Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών” σκην. Δ.Παναρετάκης” στο θέατρο Χατζηχρήστου. “Peter Pan” σκην. Δ. Βασιλειάδου, στο θέατρο του Ήλιου.

Μαρία Μπλάνα (Σεναριογράφος)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε Νομική καθώς και Αγγλική Γλώσσα & Λογοτεχνία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ποιήματα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά περιοδικά (Νέο Πλανόδιον, Bibliotheque.gr, Scene&Heard Journal, poeticanet.gr, poiein.gr, κλπ), ενώ έχει λάβει βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Τον τελευταίο χρόνο ζει στη Γαλλία.

Ανδρέας Μιχαηλίδης (Μεταφραστής, Συγγραφέα, Αφηγητής)

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και φωτογράφος. Ανά τα χρόνια έχει γράψει πληθώρα άρθρων γύρω από τα comics και την κουλτούρα τους, ξεκινώντας από το περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας και το Comicdom.gr.

Έχει μεταφράσει, από τα αγγλικά και τα γαλλικά, βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, ιστορίας και λογοτεχνίας (μεταξύ των οποίων, Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων και Τα Ταξίδια του Ταφ του George R.R. Martin, τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας του Joe Abercrombie και τη σειρά με τις Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς του Andrew Lane). Έχει συμμετάσχει με αστυνομικά διηγήματα σε ανθολογίες όπως: Οικοεγκλήματα, Είσοδος Κινδύνου, Ελληνικά Εγκλήματα 4, Κλέφτες και Αστυνόμοι.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε φεστιβάλ comics της Ελλάδας και του εξωτερικού με αυτοεκδόσεις, σε συνεργασία με τη Βάλια Καπάδαη, τον Παύλο Παυλίδη (Νέκυια, Iasis, Last Flight of the Swordbreaker κ.α.) και άλλους καλλιτέχνες, στην πλοκαμοφόρο κολεκτίβα LarLarLar Comics.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει τρία βιβλία: Το Αμόνι που Τραγουδά (Εκδόσεις Mamaya) και δύο νουβελέτες στη σειρά Ο Εθισμός του Κριστιάν Αμπρόζ (Εκδόσεις Nightread). Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και της Στέγης Προφορικότητας και Παράδοσης «Μυθολόγιο».

Κατά βάση είναι παραμυθάς, χωμένος συνήθως σε μια σπηλιά φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από βιβλία. 

Γιώργος Χατζηκυριάκος (Συγγραφέας, Ηθοποιός, Performer)

Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1983 στον Πειραιά. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κοζάνη και αργότερα παρακολούθησε σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Ε.ΚΕ.ΒΙ. Το 2012 κέρδισε υποτροφία για την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος όπου σπούδασε υποκριτική πλάι σε σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου. Έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας και τρόμου, διηγήματα, παραμύθια και θεατρικά έργα. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες του φανταστικού και περιοδικά, κάποια εκ των οποίων έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Το 2016 η ιστορία του “Το Ταξίδι του Βάρδου” κέρδισε την πρώτη θέση στην Ασημένια Σελίδα ΙΙ των εκδόσεων Μωραίτη στην κατηγορία Νουβέλα. Την ίδια χρονιά το διήγημα του “Η Πασαχού” διακρίθηκε πρώτο στο διαγωνισμό Κόρες της Νύχτας του diavasame.gr και των εκδόσεων Nightread. Το βιβλιο του “Η Χώρα των Χαμένων Ευχών”, το πρώτο μέρος της σειράς “Το Τραγούδι του Χρόνου” γνωστή και ως “Νοέλα” εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2011 κερδίζοντας την αγάπη μικρών και μεγάλων. Ως ηθοποιός έχει παίξει στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Το 2017 ενσάρκωσε τον Προμηθέα στην μουσική παράσταση του συγκροτήματος Aherusia βασισμένη στο album “Prometheus – Seven Principles On How to Be Invisible. Η κωμωδία του με τίτλο "The Irish Bastard!" παίχτηκε με επιτυχία την περίοδο 2014-15 σε σκηνοθεσία του ίδιου και κέρδισε την πρώτη θέση στο 1ο Athens Comedy Festival. Έχει συμμετάσχει σε διαλέξεις γύρω από τη λογοτεχνία του Φανταστικού, τη μουσική, τα παραμύθια και τη λαογραφία. Παράλληλα με τη συγγραφή και το θέατρο εργάζεται σε βιβλιοπωλείο καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικά-περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά και νέους σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός (Cr-Radio – Free and Green) και εμψυχωτής σε παιδικά δρώμενα και θεατρικά, κατασκηνώσεις και summer camp, θεματικά πάρκα (Εργοστάσιο Σοκολάτας) και προώθηση ταινιών (Disney Star Wars Jedi Academy) Ζει με τη σύζυγο και την κόρη του στον Πειραιά.

Δανάη Ιμπραχήμ (Συγγραφέας)

Η Δανάη Ιμπραχήμ γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι τέκνο ελληνικής και αραβικής καταγωγής και ασχολείται αρκετά χρόνια με την συγγραφή. Στα ταραχώδη χρόνια της εφηβείας συνέθεσε διηγήματα, ποιήματα και μερικά πεζογραφήματα που μόνο ένας αισιόδοξος θα τα αποκαλούσε μυθιστορήματα. Στο σχολείο ανέλαβε συστηματικά την δημιουργία κειμένων που αξιοποιήθηκαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Αποφοιτώντας από το λύκειο, ξεκίνησε την σύνθεση μιας εξαλογίας φαντασίας που δημοσιεύει μαζί με άλλα πονήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Wattpad. Οι σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών τις φανέρωσαν γοητευτικά μονοπάτια στα οποία περπάτησε για να ταξιδέψει στο παρελθόν. Το 2018 ένωσε τις μεγάλες της αγάπες, την ιστορία και την συγγραφή, και εξέδωσε το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο Ο Θησαυρός της Δαμασκού. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας τοποθετημένο σε ιστορικό χρόνο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Χριστίνα Υφαντή (Μουσικός, Larper)

Η Χριστίνα Υφαντή γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1998 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα θεωρίας και ιστορίας της τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα, σπουδάζει κλασικό τραγούδι και πιάνο καθώς επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Στον ελεύθερο της χρόνο παίζει video games, διαβάζει βιβλία και είναι larper (live action roleplayer). Είναι μια γνήσια Slytherin με άριστους βαθμούς στο μάθημα των φίλτρων και της άμυνας ενάντια των σκοτεινών τεχνών. Ο προστάτης της στο ξόρκι expecto patronum είναι ένα ινδικό χοιρίδιο που το λένε Κεν. Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι οι: Άλκη Ζέη, Ευγένιος Τριβιζάς, Anton Krings, Edgar Allan Poe, Mary Shelley, J.K Rowling, Stephen King, Agatha Christie.

Χρήστος Πιταράκης (Larper)

Γεννημένος 1η Ιουλίου το 1998 απο πολύ μικρός ασχολήθηκε με το gaming και αυτό οδήγησε στο να αποφοιτήσει το 2018 το ΔΙΕΚ Αγίου Δημήτριου με την ειδικότητα του game designer, αγαπάει πολύ την τέχνη του 3d και ασχολείται με το 3d design, αγαπάει πολύ την μουσική και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε και με την κιθάρα, φοιτεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρισεων. Η αγάπη του για το φανταστικό τον έσπρωξε στο LARP (live action role-playing game) και αγαπάει τον Tolkien και τον Lovecraft.

Σχεδιασμός και εικονογράφηση αφίσας: Marilena Mexi - illustrator - Writer
#willowispsgr #willowispschristmasnight #1002Νύχτες
 
1002 Νύχτες Μουσική Σκηνή - Restaurant-Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή 105 54 Αθήνα
 
T (+30) 210 33 17 293
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2 12 iow

 

Χαρακτηριστικά εκδήλωσης

Ημερομηνία εκδήλωσης 02-12-2019 6:00 pm
Ημερομηνία έναρξης κρατήσεων 01-11-2019 12:00 pm
Χωρητικότητα Απεριόριστα
Εγγεραμμένοι 0
Τοποθεσία 1002 Νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, Αθήνα, 10554
Κατηγορίες Εκδηλώσεις
Δεν δεχόμαστε άλλες κρατήσεις για αυτήν την εκδήλωση.

Κρατήσεις

το καλάθι είναι άδειο

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος   2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Αναζήτηση εκδήλωσης

Κατηγορία

Επικοινωνία

+30 2103317293

E-mail: info[at]1002nyxtes.gr

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 10,

105 54, Ψυρρή (από Ερμού 104)

Αθήνα

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος   2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Που είμαστε