«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & EΙVALA» - ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 | 22:00

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ & EΙVALA»

Το μουσικό σχήμα «Ιφιγένεια Ιωάννου & Eivala» επισκέπτονται το ιστορικό «1002 Νύχτες» στου Ψυρρή για 2 εμφανίσεις, στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου. Φέρνουν μαζί τους μουσικές και τραγούδια που «μυρίζουν» Σμύρνη & Πόλη του 19ου- 20ου αιώνα και υπόσχονται ένα παραδοσιακό Σμυρναίικο γλέντι στη καρδιά της Αθήνας.

 
Ιφιγένεια Ιωάννου: τραγούδι, κανονάκι
Θανάσης Βαλάσκας: τραγούδι, κρουστά
Γιάννης Πούλιος: βιολί
Κώστας Τσαρούχης: ούτι
Πέτρος Παπαγεωργίου: κρουστά
Θοδωρής Μαραϊδώνης: κοντραμπάσο
Νίκος Χριστογιαννόπουλος: ήχος
 
Έναρξη 22:00
Είσοδος €5
 
Ένα φρέσκο μουσικό σχήμα
Οι «Eivala» είναι ένα μουσικό συγκρότημα με ρεπερτόριο ως επί το πλείστον εμπνευσμένο από τη Σμύρνη του 19ου-20ου  αιώνα. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια, κρυμμένες ιστορίες για έρωτες, καημούς, μεράκια, για τη ζωή και τον  θάνατο. Οι «Eivala» ζωντανεύουν ιστορίες εκείνης της εποχής μέσα από τη μουσική, αναπολούν για την ειρηνική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών και επαναδιαπραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις με όχημα τη μουσική τους με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.
Προσπαθούν να φέρουν στην επιφάνεια όλο τον χαμένο αισθησιασμό, τη δυναμική, αλλά και την ιστορική μνήμη μιας μεγάλης λαϊκής μουσικής σχολής του τότε. Τέλος, επιχειρούν να αναδείξουν τον πλούτο της μουσικής παράδοσης της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης και να σας ταξιδέψουν σε καιρούς αλλοτινούς, όμορφους και νοσταλγικούς.
Plus Info: Η λέξη «eivala» (έϊ-βαλά) είναι πιθανότατα αραβικής προέλευσης από το eyvallah που σε ελεύθερη μετάφραση  σημαίνει «στο καλό, ώρα καλή» ή «ευχαριστώ», ή από το ivi-allah που σημαίνει «καλά Θεέ μου». Πέρασε στην τουρκική γλώσσα και χρησιμοποιήθηκε φυσικά από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης. Είναι μια θαυμαστική λέξη που δείχνει ότι αυτός που το λέει περνάει καλά ή είναι πολύ χαρούμενος για κάτι.
 
1002 Νύχτες Μουσική Σκηνή - Restaurant-Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή 105 54 Αθήνα
                
T (+30) 210 33 17 293
W www.1002nyxtes.gr
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/1002nyxtesGR/

1 DEC low new

 

Χαρακτηριστικά εκδήλωσης

Ημερομηνία εκδήλωσης 01-12-2022 10:00 pm
Ημερομηνία έναρξης κρατήσεων 06-11-2022 8:00 pm
Χωρητικότητα Απεριόριστα
Εγγεραμμένοι 3
Τιμή ανά άτομο 5,00€
Τοποθεσία 1002 Νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, Αθήνα, 10554
Κατηγορίες Εκδηλώσεις
Δεν δεχόμαστε άλλες κρατήσεις για αυτήν την εκδήλωση.